Historia

Historia

År 1908 byggdes nuvarande 4:an Huset av Tidaholms Blåbandsförening.
Efter dåtida mått var det en stor imponerande byggnad. Då kallades det Blåbandshuset, och var i seklets början en välkänd och populär samlingsplats.Vid kommunalstämmorna kämpade föreningen hårt för att förhindra Spritförsäljningen….

Sen bedrevs det Syfabrik i huset under många år.I början på 90- talet byggdes huset om till en Galleria, med 4 butiker, därav namnet 4:an Huset.
Sedan år 1996 har husets ägts av Gun & Pelle som har skräddarsytt huset efter sin restaurangverksamhet, Festvåning 4:an.

Nostalgi

Krögarparet, Gun & Pelle Johansson med 35 år i branschen….Deras yrkeskarriär startade i Pelles pappa, “Bengt Bates” gatukök på torget i Tidaholm.

1982 fick de erbjudandet om att etablera sig på  Hökensås Semesterby.
Där var de med om att starta upp restaurang och affärsverksamheten. Det blev en både spännande och intressant tid, som varade i 15 år.
Under denna tid involverades också barnen Maria och Fredrik i företaget.

På hösten 1996 öppnades nya möjligheter då 4:an Huset blev till salu. Gun & Pelle var inte sena att slå till..Efterhand såg de vilka möjligheter huset bjöd. Det var i mycket gott skick, inte minst invändigt. Valvet i källaren är den senaste iordningställda lokalen, så nu kan huset erbjuda festlokaler i tre plan, med en kapacitet på 400 gäster därav ca 250 ätande.

Gun & Pelle blev Årets Företagare År 2000. Motiveringen löd:     “Enastående service ger resultat!Familjeföretaget Festvåning 4:an AB har utvecklat den ursprungliga catering idén till 4:an Huset som ett begrepp. Genom ett enormt engagemang, stor flexibilitet, brett utbud och inte minst god mat har man uppnått en god lönsamhetsutveckling i en mycket tuff bransch.”

Möjligheternas Hus